Gebruikerstips

Algemeen

Plaats het meubel nooit op een ongelijk vloeroppervlak, of te dicht bij een warmtebron. Vermijd direct zonlicht, gebruik door huisdieren en ga niet op de armleggers zitten. Voorkom beschadiging door scherpe delen aan kleding en schoenen. Strijk losse kussenhoezen van tijd tot tijd in de oorspronkelijke vorm en schud eventuele donsachtige vullingen regelmatig goed op. Bij normaal gebruik gaat uw zitmeubel, afhankelijk van de bekleding, jarenlang mee. Laat u door uw woninginrichter uitgebreid informeren over de verschillende bekledingsmogelijkheden en volg onze onderhoudstips of die van uw interieuradviseur zorgvuldig op.

Stof

De bekledingsstof wordt naar uw keuze geleverd en kan verschillen van een sterke velours, tot een decoratieve jacquard stof. Laat u bij de aanschaf van uw meubel niet alleen uitgebreid informeren over de mogelijkheden in dessins en kleurstellingen, maar ook over de verschillende kwaliteiten van stoffen en de daarbij voorkomende gebruiksverschijnselen.

Om een lang zitplezier van uw meubel te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk de stof zorgvuldig te onderhouden. Maak de meubelstof minstens één keer per week stofvrij door te kloppen met de hand en te zuigen met een plat mondstuk. Ophoping van stof doet de slijtage toenemen en vertroebelt de kleuren. Gebruik nooit een harde borstel. Vlekken eerst opdeppen en proberen te verwijderen met gekookt lauw water. Bij mohairvelours is het zelfs goed de stof 2 x per jaar geheel nat te maken met gekookt water en een scheut schoonmaakazijn. Laat de stof altijd goed drogen.